Wellness

Velikonoce na talíři

Sbírání lístečků

Chybí vám ještě nějaký tip na velikonoční stůl? Už nehledejte, objevili jsme je za vás!

Tradiční: Perníčky a vajíčka
Počet kusů: asi 50
Doba přípravy: asi 15 minut

Suroviny
Na těsto: 240 g hladké mouky, 70 g kakaa, 140 g moučkového cukru, 1 balíček Kypřicího prášku do perníku Dr.Oetker, 2 polévkové lžíce medu, 2 vejce
Na zdobení: 1 bílek na potření, balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker

Postup
Nejprve prosejte na vál mouku s kakaem, přidejte cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce. Vypracujte hladké těsto. Pokud se lepí, přisypte trochu mouky. Těsto na pomoučeném vále vyválejte a formičkami vykrajujte různé tvary. Perníčky položte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do předehřáté trouby.

Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 15 minut

Horké perníčky potřete rozšlehaným bílkem. Po vychladnutí je odekorujte pomocí zdobících tube. Uchovávejte v uzavřené krabici v chladu.
Tip: Pokud chcete, aby perníčky vydržely měkké, uložte k nim polovinu jablka.

Sváteční: Velikonoční vaječná tlačenka
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba tuhnutí: asi 3 hodiny, nejlépe přes noc

Suroviny
Na směs: 1 sterilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (330 g), 3 zarovnané polévkové lžíce Želatiny v prášku Dr.Oetker nebo 3 plátky želatiny v plátcích Dr.Oetker, 75 ml nálevu po odkapání zeleniny, 4 natvrdo vařená vejce, 1 menší cibule, 250 ml tatarské omáčky, 1 zarovnaná kávová lžička soli, 1/2 kávové lžičky pepře, 1 polévková lžíce octa

Postup
Nejprve dejte na sítko dobře okapat zeleninu. Želatinu nechte podle návodu na obale nabobtnat v 75 ml nálevu ze zeleniny, kterou společně s vejci a cibulí nakrájejte na velmi malé kousky. Smíchejte s tatarskou omáčkou, osolte a opepřete. Přidejte nabobtnalou želatinu a dochuťte octem. Tekutou směs nalijte do formy vyložené potravinářskou fólií a dejte do chladničky. Ztuhlou tlačenku vyklopte, stáhněte folii a krájejte na plátky.

Moderní: Velikonoční cupcakes
10 muffinů
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 20 minut

Suroviny
Na těsto: 1 balení Muffinů čokoládových s čokoládovými kousky Dr.Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleje, 1 vejce
Na ozdobení: 250 smetany ke šlehání, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 3 zarovnané polévkové lžíce malinového nebo brusinkového džemu, cukrová zdobení Dr.Oetker

Postup
Na těsto smíchejte směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Vařečkou vymíchejte hladké těsto. Pomocí dvou polévkových lžic naplňte těstem 10 košíčků rozložených na plechu, vložte do předehřáté trouby a pečte.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Cupcakes v košíčcích nechte vychladnout na kuchyňské mřížce. Na ozdobení vyšlehejte smetanu ke šlehání, Smeta-fix a propasírovaný džem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Pomocí cukrářského sáčku ozdobte cupcakes šlehačkou podle vlastní fantazie a posypte cukrovým zdobením.
Tip: Cupcakes lze připravit i světlé, z Muffinů s čokoládovými kousky

Připravila: Marcela
Foto: archiv firmy
18. 4. 2019

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si Webozdravi.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků