Jak se levně ubránit chřipce a nachlazení? Pijte cibulový čaj nebo používejte obklad ze sádla

Jak se levně ubránit chřipce a nachlazení? Pijte cibulový čaj nebo používejte obklad ze sádla
Podzim je obdobím padajícího listí, posledních záblesků slunce, ale také dobou častých chřipek. Bojovali jsme s ní všichni a každý na ni máme svůj vlastní lék. Domácí recepty patří nepochybně k těm nejúčinnějším taktikám. Jsou levné, většinou velmi prosté a účinné. Tak proč to nezkusit i letos? Inspirujte se následujícími tipy na domácí léčení chřipky.

Cibulí to všechno začíná

Cibule se řadí k účinným bojovníkům proti nachlazení. Stačí ji nakrájet a zalít vroucí vodou. Po 15 minutách louhování se už dá mluvit o cibulovém čaji. Pokud do čaje dolijete trochu medu, získáte cibulový sirup, který je stejně účinný. Ať dáváte přednost jednomu nebo druhému, čerstvá cibulová pochutina dokáže zahojit bolestivý krk i dráždivý kašel. Zeptejte se svých babiček.


Sádlový obklad pomáhá na suchý kašel

Jestliže vás cibulový recept ani trochu nepřesvědčil, můžete důvěřovat blahodárným účinkům sádla. Nebudete ho však jíst, ale potírat se s ním. Hrudník si potřete sádlem, na které položíte igelit a ručník. Pak už se stačí jen přikrýt dekou a sádlový obklad je hotový. Sádlo vás vyléčí především ze suchého kašle.


Dejte si vepřo knedlo zelo

Konečně si můžete najít záminku pro, to abyste si směli bez výčitek vychutnat českou klasiku. Na nachlazení totiž funguje kysané zelí bohaté na vitamín C, K, B a železo. Detoxikuje a spolehlivě potlačuje projevy chřipky. Nemusíte ho samozřejmě doplňovat o knedlíky a vepřové, ale apetitu se meze nekladou. Naopak je ocenitelné, že máte při nachlazení chuť k jídlu.


Nezapomeňte na lékárnu

Někdy se zdá, že domácí recepty nepomáhají mírnit chřipku dost rychle. Není pak vůbec od věci obrátit se na moderní medicínu. Navštivte nejbližší lékárnu a pořiďte si domů například volně dostupné přípravky Coldrex. Tablety jsou určeny k vnitřnímu užití, přečtěte si tedy pečlivě příbalovou informaci.

Komerční prezentace
Foto: archiv
11. 10. 2016