Chcete potěšit více či méně zdatnou kuchařku, nebo třeba i sami sebe?
Chcete potěšit více či méně zdatnou kuchařku, nebo třeba i sami sebe? V prodejnách Wine Food Market (najdete je například na pražském Smíchově, v Dejvicích a jinde) si aktuálně můžete koupit italské olivové oleje z první sklizně od čtyř dodavatelů. Jde o čerstvě vylisovaný olej, který je u Italů velice oblíbený. Jestlipak zachutná i vám? To nevíme, tak ho vyzkoušejte přímo v prodejně a rozhodněte se až po ochutnávce.
Pokud byste se o tradici takzvaných prvních olejů chtěli dozvědět více, prozradíme, že olivy se lisují za studena obvykle do 24 hodin po očesání, získaný olej se nefiltruje a zachovává si řadu zdraví prospěšných antioxidantů a vysoké procento mastných nenasycených kyselin. Sezona těchto olejů začíná v listopadu a končí zhruba v lednu.
A co za to?
Oleje se prodávají od 250 Kč za 1 litr a když si přinesete vlastní nádobu, načepují vám olej do ní.
Připravila: Marcela
Foto: archiv firmy
30. 11. 2012