zapomenuté heslo

Velikonoční pečení

Velikonoční pečení
Zapomeňte na pár dnů na diety a vychutnejte si svátky jary doslova do posledního drobečku. Co si upéct dobrého? Nabízíme vám dva tipy na tradiční velikonoční sladkosti.

Velikonoční beránek

 

Suroviny:

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky hladké dortové mouky Babiččina volba
  • 1 kypřicí prášek
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • kůra z jednoho citronu
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • vanilka z jednoho lusku nebo 2 lžičky vanilkového extraktu
  • sádlo na vymazání formy + hrubá mouka


Jak na to

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou“ stranu formy a to až 4 mm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy a vložte do trouby. Pečte při 180 °C po dobu 40 až 60 minut. Zda je beránek hotový, ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo. Po vyjmutí z trouby formu zabalte do vlhké utěrky a počkejte, až zcela vychladne.

Opatrně beránka vyklopte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo.

Naše vychytávka: Pokud se vám ve formě připékají ouška a čumáček, před pečením tato místa z vnější strany obalte alobalem.

Velikonoční beránek
Velikonoční beránek

 

Minimazance v hrníčku

 

Suroviny na těsto:

  • 150 ml vlažného mléka
  • 1 balení Droždí čerstvého Dr.Oetker
  • 400 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 75 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 100 g citronátu
  • 50 g rozinek

Plus jeden žloutek na potření.

Jak na to

V mléce rozdrobte droždí. V míse smíchejte mouku se solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidejte ostatní suroviny a mléko s droždím, vypracujte těsto dohladka. Zaprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte asi 45 minut na teplém místě kynout.

Na pomoučené pracovní ploše vytvořte váleček, rozdělte ho na 6 stejných dílů. Hrnečky vyložte papírem na pečení tak, aby asi 1 cm přečníval. Těsto naneste do hrnečků, ty dejte na plech. Potřete je rozšlehaným žloutkem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) asi 30 minut.

Naše vychytávka: Pokud nemáte žáruvzdorné hrnečky, lze použít formy na muffiny.

Minimazance v hrníčku
Minimazance v hrníčku

 


Připravila: Marcela
Foto: Dr.Oetker, Babiččina volba
25. 3. 2016



hodnotit 1 2 3 4 5

Přidej komentář

Rewrite letters from the image.
Musíte se nejprve přihlásit formulářem vpravo nahoře či zaregistrovat



Energie dne

vlk
VLK - země


Doporučujeme



Poslední drby

Vera65
Výhra
Vyhrála jsem v Březnu 2017 i když jsem to po několika měsících urgovala Bylo mi odepsáno že to redakce zařídí Dnes je...
Dagmar
Medicína
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda někdo ví, na co je dobré lněné semínko. Děkuji

drbárna...

Poslední rady

Čínská medicína
Polyp na děloze

Dobrý den, obracím se na Vás o radu jaký preparát zvolit na polyp na děloze,který mi způsobuje nepravidelný...

Čínská medicína
Čínská medicína a...

Dobrý večer, jsem začátečník v čínské medicíně a ráda bych Vás poprosila o radu. Mému dědečkovi jsem chtěla...


poradna...

Reklama

facebook